Plekjes en vlekjes

Jaren geleden viel die nog niet zo op; die plek op je gezicht. Inmiddels wordt hij steeds groter en zit hij behoorlijk in de weg.
Herken je dit?Wanneer je door oude foto’s zit te kijken valt het je ineens op: die plek op je gezicht was voorheen kleiner. Je komt tot de realisatie dat die plek alsmaar blijft groeien. Je schrikt hiervan. Hij is al zo aanwezig in je gezicht en zoals die plek nu uitziet vind je het nog maar net acceptabel. Hier kun je toch niet mee blijven rondlopen?Je hebt al uren op het internet gespeurd naar een oplossing voor die nare plek. Naast de verschillende huis-, tuin- en keukenmiddeltjes heb je ook al handenvol geld uitgegeven aan crèmes die beloven iets aan de plek te doen. Niks lijkt te helpen.Je mag het niet zeggen, maar soms voel je je net een oud wijf met die plek op je gezicht. Je moeder heeft dit ook en nu begin je op haar te lijken. Daar ben je toch nog te jong voor?Dan is deze nieuwsbrief voor jou!

Ik ben Joëlle, eigenaar van Dermea en samen met mijn team gaan wij je in deze nieuwsbrieven van alles vertellen over de wereld van de plekjes en vlekjes en vertel ik je allerlei weetjes, tips, tricks en wat je eraan zou kunnen doen. Kortom staat deze nieuwsbrief boordevol nuttige informatie over jouw huidklacht.Ontevredenheid over de huid kan veel met een persoon doen. Het gaat vaak gepaard met schaamte en kan veel invloed hebben op de kwaliteit van leven. De meeste mensen hebben dit niet door en ook zorgverleners verkijken zich hier wel eens op. Juist daarom vind ik het belangrijk hier aandacht aan te besteden. Het is mijn doel ervoor te zorgen dat iedereen zich lekker in zijn vel kan voelen.

Wanneer ik in de praktijk gesprekken heb met klanten hoor ik regelmatig dat hun omgeving zegt dat de huidklacht “normaal” is, het “erbij hoort” of “wat wil je als je ouder wordt?”. Maar als je ontevreden bent over je huid, dan heb je een huidklacht en kan dit invloed hebben op je dagelijks leven. Zo dragen mensen hun favoriete V-hals shirtje niet meer of gaan niet meer zwemmen want in een bikini of badpak lopen kan echt niet; straks ziet iemand het nog. Het effect dat dit heeft op mijn klant en het onbegrip van hun omgeving is echt iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen (zeg maar gerust dat ik er boos van kan worden) want het is toch gewoon je recht om je lekker in je vel te voelen en alles te dragen en ondernemen wat je wil. Dus maak ik me hard voor de mensen die denken dat je een huidklacht maar moet accepteren, want dat moet dus niet!

Heb jij een huidklacht en wil je weten wat onze huidtherapeuten voor je kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Neem hier contact met ons op.

Ken jij of ben jij iemand met een huidklacht? Attendeer ze dan op deze nieuwsbrief! Alleen samen kunnen we zoveel mogelijk mensen helpen.
Geschreven door: Joëlle, huidtherapeut en eigenaar Dermea

Laat een reactie achter