Acnetherapie

Behandelingen acne

Doordat acne permanente schade zoals littekens kan veroorzaken is het zaak niet te lang te wachten met behandelen. Omdat er zoveel verschillende soorten acne bestaan is er geen standaard behandeling beschikbaar. Samen met u gaan we kijken welke behandeling het beste bij u past.

Thuisadviezen

Zelf kun je veel toevoegen aan de behandeling van acne. Met thuisproducten kun je nieuwe acne-uitbraken voorkomen en zorgen voor sneller resultaat van onze behandelingen. Aangezien er veel type huid zijn, geven onze huidtherapeuten u graag advies over het thuisgebruik van producten. Acne bestrijden we samen!

Dieptereiniging

Bij een dieptereiniging worden op een efficiënte en hygienische manier alle mee-eters en puistjes verwijderd zonder de omliggende huid te beschadigen. Dit wordt gedaan zodat verergering en de vorming van littekens kan worden voorkomen. Vaak wordt dieptereiniging gecombineerd met chemische peeling voor een optimaal resultaat.

Chemische peeling

Een chemische peeling is een behandeling waarbij een oplossing van zuren en/of enzymen wordt gebruikt om de oppervlakkige huidcellen te laten afschilferen/vervellen. Huidcellen zitten onderling met elkaar verbonden door een soort “lijm”. De peeling zorgt ervoor dat deze “lijm” wordt opgelost. Hierdoor ontstaat er afschilfering waardoor de huid beter doorbloed wordt en gestimuleerd wordt om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. De zuren en enzymen uit de peeling lossen tevens ook de verstoppingen van de poriën op en maken eventuele acne-littekens minder zichtbaar. Hierdoor zijn chemische peelings een veel gekozen behandeling bij acne.

Er bestaan veel verschillende peelings, van mild tot intensief. Er is er dus altijd wel één geschikt voor jouw huid. De huidtherapeuten bij Dermea zullen aan de hand van jouw wensen en type huid de beste chemische peeling voor jouw huid uitzoeken. Om het best mogelijke resultaat te behalen, is het ook erg belangrijk zelf aan de slag te gaan met de geadviseerde thuisbehandeling. Het is van tevoren moeilijk in te schatten hoeveel behandelingen er nodig zijn, aangezien elke huid anders is. Wij adviseren vaak een kuur van 5 peelings iedere 2-4 weken. Eventueel afgewisseld met dieptereiniging. Om het resultaat van de peelings goed te behouden, wordt er aangeraden onderhoudspeelings te ondergaan.

Camouflage

Naast de bovenstaande behandelingen om acne te behandelen, hebben wij ook camouflagetherapie waardoor de acne minder opvalt. Wij hebben speciale camouflage producten die acne heel mooi bedekken, de hele dag goed blijven zitten, resistent zijn tegen water en wrijving, een onstekingsremmende functie hebben en daarnaast ervoor zorgen dat de huid nog wel voldoende ademt (wat heel belangrijk is om verdere verstopping van de poriën te voorkomen).

Vergoeding

Acnetherapie kan worden vergoed vanuit het aanvullend zorgverzekeringspakket. Als u wilt weten of u voor vergoeding in aanmerking komt, dient u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar, omdat dit voor iedereen anders is.

Witte bloemen

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via telefoon en e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag kunt u ons bereiken via telefoon, e-mail of u kunt het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur.