Ouderdomsplekjes horen erbij! Toch?!?

De uitspraak dat ouderdomsplekken en vlekken erbij horen, kennen we allemaal wel. Maar is het wel echt zo?
Wie van ons kent ze niet de vervelende pigmentvlekjes, bultjes, bobbeltjes en wratjes die je krijgt wanneer je ouder wordt. Vanuit je omgeving hoor je dingen als: “hoort bij het ouder worden” of “tja.. het zit in de genen”, maar is dit nou wel echt zo? Dit antwoord is maar voor 20% correct, want 80% van de plekjes en vlekjes op latere leeftijd ontstaan door zonschade.

Zonschade ontstaat door UV-straling. Vroeger dachten we dat alleen UVB schadelijk was voor onze huid maar tegenwoordig weten we dat UVA de huid dan misschien niet verbrand maar wel ontzettend veel schade aanricht aan ons DNA, wat op latere leeftijd huidklachten geeft.

Naast plekjes en vlekjes zorgt zonschade ook voor andere huidklachten. Zo kun je last hebben van; gesprongen vaatjes, fijne lijntjes, verslapping van de huid en vergeet niet huidkanker. Onze huid kan gewoon slecht tegen alle UV-straling en die schade zien we pas op latere leeftijd.
Lees meer over ouderdomsvlekken en de behandeling hiervan
Tegenwoordig hoor je het wel vaker, maar SPF is echt de beste anti-aging crème die er is. Wanneer je zonnebrandcrème goed gebruikt kun je je huid goed beschermen tegen het ontstaan van zonschade. Hieronder vindt je een aantal tips voor het goed gebruiken van zonnebrandcrèmes:Breng ’s ochtends over je dagcrème een SPF van minimaal 30 aan. Ook adviseren we hierbij geen dagcrème met SPF te gebruiken aangezien de SPF vaak te laag is en de SPF dan te dun wordt aangebracht doordat het verwerkt zit in de crème.Smeer je iedere 2 uur opnieuw in. Je zonnebrandcrème werkt maar 2 uur op volledig sterkte, hierna neemt de effectiviteit af.Smeer voldoende zonnebrandcrème op je huid. Vaak smeren we te dun waardoor de SPF niet voldoende zijn werk kan doen. Volgens de officiële regels moet je een halve theelepel zonnebrandcrème smeren en dat is echt veel. Probeer het maar eens uit, je zult zien dat je veel te weinig zonnebrandcrème smeert.Heb je last van zonnebrandcrème in je ogen? Wist je dat er ook een speciale zonnebrandcrème bestaat voor de ogen? Deze loopt minder snel uit en zal de ogen niet irriteren! Handig toch?Vergeet je lippen niet! We smeren vaak ons gezicht goed in maar vergeten daarbij onze lippen. Ook onze lippen hebben bescherming nodig, hiervoor zijn veel goede zonnebrandcrème sticks te koop speciaal voor je lippen.Heb je vragen of wil je advies over het aanbrengen van zonnebrandcrème? Of wil je weten wat wij kunnen betekenen voor jouw zonschade? Plan gerust een gratis intakegesprek in bij één van onze huidtherapeuten.
Plan nu een afspraak in
Geschreven door: Joëlle, huidtherapeut en eigenaar Dermea

Laat een reactie achter