Lekker in je vel zitten

Doen En Laten Wat Je Zelf Wilt, Terwijl Je Lekker In Je Vel Zit!

Doen en laten wat je zelf wilt, terwijl je lekker in je vel zit!
Greet van 84 (fictieve naam) kwam op mijn spreekuur. Ze wou graag wat laten doen aan de ouderdomswratten rond haar borsten en rug. Na wat dingen uitgevraagd te hebben vroeg ik waarom ze er iets aan wou doen. Ze vertelde dat ze tot enkele maanden terug eigenlijk 2 maal in de week ging zwemmen, maar een klein kind in het water had iets gezegd over de dikke vieze wratten op haar rug.Na die tijd voelde ze zich niet fijn meer in haar badpak. Toen ze ons krantenartikel in de krant las besloot ze actie te ondernemen en er iets aan te doen. Na een aantal behandelingen hadden we de vervelendste plekken verwijderd van haar rug en tijdens haar controle kwam ze vertellen dat ze een nieuw badpak had gekocht en lekker weer was gaan zwemmen. En opgelucht dat ze was dat ze dat weer “kon” en durfde. Hoe mooi is dit, ongeacht je leeftijd, je mag er zijn en je moet kunnen doen en laten wat je zelf wil!
Dat wil ik ook!
Wat zijn ouderdomswratten eigenlijk?
Het nette woord voor ouderdomswrat is verruca seborrhoica. Het is een goedaardige huidtumor die vaak voorkomt vanaf een jaar of 40 en zich vermeerdert naarmate je ouder wordt. Ze komen voor op je romp, het gelaat, nek en de handruggen. Het zijn huidkleurige, lichtbruine, donkerbruine of zwarte plekken die op de huid lijken te liggen en ruw aanvoelen. Ouderdomswratten zijn geen echte wratten zoals de naam doet vermoeden, het is een klompje huidcellen en is niet besmettelijk. Hoewel ze dus goedaardig zijn, kunnen ze wel knap lastig zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld irriteren omdat ze precies op de hoogte van je BH-band zitten en niet te vergeten dat ze ook in het zicht kunnen zitten en erg fraai zien ze er niet uit. Wij kunnen ons dus goed voorstellen dat je ervan af wilt.

Onze huidtherapeuten zijn getraind op het herkennen van huidkanker, dus je kunt met je plekjes altijd langskomen op ons spreekuur. Wij beoordelen de plekjes en samen kunnen een plan van aanpak opstellen.
Plan nu een gratis intakegesprek in
Geschreven door: Joëlle, huidtherapeut en eigenaar Dermea

Laat een reactie achter