Chemische peelings

Chemische peelings worden ingezet om de staat van de huid te verbeteren. Het doel varieert van een opfrisbeurt tot een huidprobleem aanpakken. Deze behandeling kan worden ingezet bij verschillende indicaties. Denk hierbij niet alleen maar aan acne, maar ook aan acne littekens, pigmentproblemen en huidverjonging. Onze peelings worden onderverdeeld in mild, matig en diep.

Behandeling

Een chemische peeling bestaat uit een oplossing van zuren en/of enzymen die op de huid worden aangebracht. In de huid zijn cellen onderling met elkaar verbonden door een soort ‘lijm’. Zuren en enzymen zorgen ervoor dat de ‘lijm’ als het ware wordt opgelost waardoor huidcellen loslaten en schilfering ontstaat. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om gezonde cellen en stofjes (zoals collageen en elastine) aan te maken, zal de huidstructuur verbeteren en raakt de huid beter gehydrateerd. Daarnaast zijn er zuren en enzymen met antibacteriële, antimicrobiële, talg oplossende, ontstekingsremmende en nog vele andere eigenschappen. Het is dus belangrijk de peeling af te stemmen op de klacht/wens van de klant. Bij Dermea gebruiken wij uitsluitend de chemische peelings van “Dermaquest” voor onze behandeling.

Voordat de peeling wordt aangebracht, starten we met het reinigen en ontvetten van de huid. Dit zorgt ervoor dat de peeling beter kan worden opgenomen. Wanneer de peeling wordt aangebracht ervaart u een prikkelende/branderige sensatie van de huid. Gedurende de inwerktijd zal dit gevoel verminderen. Het verschilt per peeling en per individu hoe de peeling ervaren wordt, maar over het algemeen wordt de behandeling goed verdragen. De huidtherapeut kan eventueel na de peeling een vitamine A serum (retinol) aanbrengen. Vitamine A versterkt de werking van de peeling, vermindert pigment en verbetert de huidstructuur, maar zorgt ook voor extra schilfering. Na de behandeling zal een zonnebrandcrème worden aangebracht om uw huid te beschermen tegen UV-straling.

Primary Pumpkin Resurfacer om de huid te reinigen
Modified Jessner's (peeling)

Vergoeding

Wanneer een chemische peeling wordt ingezet voor acne of acne littekens in het gelaat kan de behandeling door het aanvullende pakket (deels) worden vergoed onder acnetherapie. Voor andere indicaties wordt het als een cosmetische behandeling gezien en daarom niet vergoed door de zorgverzekeraar. Als u wilt weten of u voor vergoeding in aanmerking komt, dient u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Vergoeding

Wanneer een chemische peeling wordt ingezet voor acne of acne littekens in het gelaat kan de behandeling door het aanvullende pakket (deels) worden vergoed onder acnetherapie. Voor andere indicaties wordt het als een cosmetische behandeling gezien en daarom niet vergoed door de zorgverzekeraar. Indien u wilt weten of u voor vergoeding in aanmerking komt dient u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Witte bloemen

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via telefoon en e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voorbereiding

Ter voorkoming van complicaties raden wij u aan om zowel 4-6 weken voor als na de behandeling niet onder de zonnebank te gaan of uw huid bloot te stellen aan de zon. Door de peelings wordt u huid gevoeliger voor zonlicht. Wanneer de huid niet beschermd wordt tegen de zon kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Daarom adviseren wij dagelijks gebruik te maken van een zonnebrandcrème met een minimale SPF30.

Tijdens de intake wordt er een persoonlijk advies gegeven over de thuisproducten die u kunt gebruiken gedurende de periode van behandeling. Deze producten zijn afgestemd op uw indicatie en zorgen voor een optimaal resultaat. U kunt direct met de producten aan de slag om uw huid voor te bereiden op de peeling en ook tijdens de behandeling dragen ze bij aan het optimaliseren van het resultaat.

Voor-Na foto Chemische Peeling

Nabehandeling

Het behandelde gebied kan na de behandeling trekkerig aanvoelen en rood zijn gedurende 24 tot 48 uur. 2 tot 4 dagen na de behandeling zal de afschilfering op gang komen en ongeveer 3 à 4 dagen aanhouden. Verder is het belangrijk de eerst 24-48 uur na de behandeling warmte te vermijden (niet naar de sauna gaan of te heet douchen). Zolang de huid rood is en schilfert adviseren wij u niet te scrubben of te pulken aan de huid omdat er dan pigmentvlekken en littekens kunnen ontstaan. In overleg met uw huidtherapeut kunt u eventueel met een schaartje de vervellende huid bijknippen met enige afstand van de huid. Vraag altijd eerst uw huidtherapeut voor uitleg.

Zoals hierboven beschreven is de huid gedurende de periode van behandeling gevoeliger voor zonlicht. Het is daarom belangrijk dagelijks gebruik te maken van een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Onze huidtherapeuten kunnen u helpen een goede keuze te maken bij het kiezen van een bij u passend zonproduct.

Mocht u de huid in deze periode willen camoufleren kunnen onze huidtherapeuten u hier advies over geven. In de praktijk werken wij met ‘Lycogel’, dit product zorgt naast camouflage ook gelijk voor zonbescherming en verbeterd het herstel van de huid.

Behandelfrequentie

Een chemische peeling is een huidverbeterende behandeling en daarom geldt hoe meer behandelingen, hoe meer resultaat. De behandelfrequentie verschilt per indicatie, doorgaans raden wij gemiddeld 4 tot 6 behandelingen aan. De behandeling zal iedere 2 tot 4 weken plaatsvinden. Na ongeveer 1-2 behandelingen zullen de eerste resultaten zichtbaar worden. Binnen de praktijk adviseren we vaak ook chemische peelings te combineren met microneedling afhankelijk van de indicatie. Wanneer we deze behandelingen afwisselen kunnen we gebruik maken van de sterke punten van beide behandelingen om het resultaat te optimaliseren.

Vergoeding

Wanneer een chemische peeling wordt ingezet voor acne of acne littekens in het gelaat kan de behandeling door het aanvullende pakket (deels) worden vergoed onder acnetherapie. Voor andere indicaties wordt het als een cosmetische behandeling gezien en daarom niet vergoed door de zorgverzekeraar. Als u wilt weten of u voor vergoeding in aanmerking komt, dient u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag kunt u ons bereiken via telefoon, e-mail of u kunt het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur.