de huidtherpeut

De huidtherapeut

Waarom kiezen voor huidtherapeut in de behandeling van plekjes
Wij krijgen vaak de vraag waarom mensen hun plekjes moeten laten behandelen bij de huidtherapeut? Het kan toch ook goedkoper/gratis bij de arts of andere behandelaars van de huid?

In Nederland is het op dit moment zo geregeld dat de apparatuur om plekjes te behandelen vrij verkrijgbaar is en geen voorbehouden behandeling is. Bij sommige apparaten krijg je een cursus hoe je met het apparaat moet omgaan erbij, bij enkele kun je een losse cursus volgen tegen betaling en bij sommige is er zelfs niks beschikbaar. Maar zelfs als je weet hoe je met een apparaat moet omgaan betekent dit niet dat je ook weet wat je met de huid doet? Als je niet kunt beoordelen wat je doet in de huid kun je veel schade aanrichten, met alle gevolgen van dien.

Het beroep huidtherapeut is een beschermde titel. Dit garandeert je dat een persoon met deze titel HBO opgeleid en bekwaam is in het beoordelen van reacties van de huid. Huidtherapeuten leren in de opleiding werken met de apparatuur die gebruikt wordt om plekjes te behandelen en worden 4 jaar lang getraind in het beoordelen van de huid. Zo weet je als klant dat de basiskennis in orde is. Maar dan nog zou ik iedereen altijd adviseren kritische vragen te blijven stellen.

Daarnaast zijn artsen natuurlijk ook bekwaam in het beoordelen van de reacties in de huid. Sterker nog, waarschijnlijk ga je eerst naar een arts toe om je plekje te laten beoordelen op kwaadaardigheid. Huisartsen en dermatologen mogen van verzekeraars plekjes alleen nog maar verwijderen wanneer deze verdacht worden van kwaadaardigheid. In enkele gevallen halen ze ook goedaardige plekjes weg, maar eigenlijk mag dit niet meer van de zorgverzekeraars omdat het onder cosmetische zorg valt.
Een plekje laten beoordelen? Maak hier een afspraak
Naast de verzekeringskwestie is de overbelasting van de artsen ook veel in het nieuws. Ook dit is voor veel huisartsen/dermatologen reden om naar huidtherapeuten door te verwijzen. Zo kunnen zij hun aandacht blijven focussen op zorg die alleen zij kunnen uitvoeren en blijft de zorg van het verwijderen van plekjes in betrouwbare handen.Voor vragen over plekjes kun je natuurlijk altijd bij ons aankloppen.Onze huidtherapeuten zijn naast bekwaam in het behandelen van plekjes, ook getraind in het herkennen en opsporen van huidkanker. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.
Plan hier een kosteloos intakegesprek

Laat een reactie achter