Cryotherapie

Op oudere leeftijd ontstaan er vaak goedaardige huidtumoren zoals ouderdomswratten, fibromen en ouderdomsvlekken. Hoewel dit in de meeste gevallen goedaardige vlekjes en plekjes zijn, kunnen deze als cosmetisch storend ervaren worden. Met name de plekjes die zich voordoen in het gelaat, de hals en het decolleté of op de handruggen. Cryotherapie is een effectieve behandeling bij het verwijderen van goedaardige huidtumoren.

Cryopen_Cryotherapie Dermea

Behandeling

Bij cryotherapie wordt gebruik gemaakt van vloeibare stikstof met een temperatuur van -89C. Als gevolg van de kou worden de plekjes binnen enkele seconden nauwkeurig bevroren met als gevolg weefselbeschadiging. De plekjes verdwijnen en worden vervangen voor nieuwe en gezonde huid.

Voorbereiding

Voor het beste resultaat is het belangrijk om de huid 3 weken voor (en na) de behandeling niet bloot te stellen aan zonlicht. Wij raden u aan om gebruik te maken van een zonnebrandcrème met minstens SPF 30. Mocht u zich in de tussentijd storen aan de plekjes mag u deze natuurlijk camoufleren.

De behandeling

Bij cryotherapie wordt gebruik gemaakt van vloeibare stikstof met een temperatuur van -89C. Als gevolg van de kou worden de plekjes binnen enkele seconden nauwkeurig bevroren met als gevolg weefselbeschadiging. De plekjes verdwijnen en worden vervangen voor nieuwe en gezonde huid.

Witte bloemen

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via telefoon en e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Nabehandeling

Na de behandeling is de huid rood en licht gezwollen. Ook kan er een licht prikkelend gevoel ontstaan wat binnen een aantal uur zal verdwijnen. De behandelde plek zal in eerste instantie donkerder van kleur worden waarna een korst ontstaat. De korst zal na 7 tot 14 dagen van de huid afvallen. Het is belangrijk dat u niet aan de korst gaat pulken.

Na de behandeling brengt de huidtherapeut een herstellende crème aan. Verder is het belangrijk de eerste 48 uur na de behandeling warmte te vermijden, niet te sporten en niet te scrubben/peelen.

Behandelfrequentie en resultaat

De behandelfrequentie verschilt per patiënt maar hangt ook af van het type vlekje of plekje. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandeling nodig voor het beste resultaat. Na 3 weken wordt er een controle afspraak gepland met eventueel een vervolgbehandeling.

Voor Cryotherapie_Dermea

Voor de behandeling

Na Cryotherapie_Dermea

Na de behandeling

Vergoedingen

Cryotherapie wordt niet vergoed door de verzekeraar. Bekijk hier onze tarieven.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag kunt u ons bereiken via telefoon, e-mail of u kunt het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur.