(Elektro-) Coagulatie

Het doel van de behandeling is het verwijderen van huidonregelmatigheden en bloedvatafwijkingen. Elektrocoagulatie zorgt voor een verhitting van het weefsel waardoor de cellen van de huidafwijking sterven en vervolgens worden afgebroken door het lichaam.

Behandeling en indicaties

Elektrische coagulatie kan worden ingezet om verwijde bloedvaatjes permanent te verwijderen. Met behulp van een minuscuul klein naaldje wordt in het bloedvaatje geprikt, waarna de warmte die vrijkomt door elektriciteit ervoor zorgt dat het bloedvaatje stolt. Hierdoor zal het bloedvaatje verdwijnen. Er zijn diverse vormen van huidklachten die veroorzaakt worden door verwijde bloedvaatjes (teleangiëctastieën):

Cherry angioma (kersenwratjes)

Ook diverse bindweefselwoekeringen kunnen met elektrocoagulatie behandeld worden. Het weefsel wordt verweekt door de warmte en/of aangestipt met een warme naald waardoor het weefsel direct verschroeid wordt. De onderstaande bindweefselwoekeringen kunnen behandeld worden:

Talgklierhyperplasiën (zichtbare vergroting van de talgklieren)

Milia (gerstekorrels)

Nabehandeling

Na de behandeling is de huid rood en licht gezwollen en brengt de huidtherapeut een herstellende crème aan. Ook kan er een licht prikkelend gevoel ontstaan wat binnen een aantal uur zal verdwijnen. Het is belangrijk de eerste 48 uur na de behandeling warmte te vermijden, niet te sporten en niet te scrubben.

De behandelde plek zal in eerste instantie donkerder van kleur worden waarna een korst ontstaat. De korst zal na 7 tot 14 dagen van de huid afvallen. Het is belangrijk dat u niet aan de korst gaat pulken. Onderhuids wordt nieuwe huid aangemaakt. Gedurende die tijd is de huid kwetsbaar en moet goed beschermd worden tegen tegen de zon en druk- en wrijfkrachten, om littekenvorming en pigmentatieproblemen te voorkomen. Er zal daarom gedurende minimaal 4-6 weken een SPF 30 gebruikt moeten worden. Na de behandeling zal het ongeveer 2-3 weken duren voordat de plek is genezen.

Vergoeding

Coagulatie wordt niet vergoed door de verzekeraar.

Witte bloemen

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via telefoon en e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Behandelfrequentie en resultaat

De behandelfrequentie verschilt per patiënt maar hangt ook af van het type vlekje of plekje. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandeling nodig voor het beste resultaat. Na 3 weken wordt er een controle afspraak gepland met eventueel een vervolgbehandeling.

Intakegesprek

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bespreken wij uw wensen en klachten. Onze huidtherapeute zal u informeren over de behandeling en kijken of deze behandeling voor u geschikt is. Ook dan zullen wij met uw bespreken hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Vergoeding

Coagulatie wordt niet vergoed door de verzekeraar.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag kunt u ons bereiken via telefoon, e-mail of u kunt het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur.