Pigmentafwijkingen

In de huid bevinden zich cellen die pigment aanmaken (melanocyten). Dit pigment (melanine genaamd) geeft kleur aan huid en haren. Het komt voor dat de cellen te veel of te weinig pigment aanmaken. Er ontstaan respectievelijk donkere vlekken (hyperpigmentatie) of lichte vlekken (hypopigmentatie). Veel voorkomende pigmentafwijkingen zijn lentigo, het zwangerschapsmasker, postinflammatoire hyper/hypopigmentatie en vitiligo.

Behandelingsaanbod Dermea

Chemische peeling

Met behulp van een chemische peeling zorgen we ervoor dat de bovenste huidlaag gaat afschilferen. Dit stimuleert de celvernieuwing en zet pigmentcellen aan tot een gereguleerde pigmentaanmaak.

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie helpt bij het verbergen van de vlekken. De crème is water- en veegvast en de kleur wordt afgestemd op uw eigen huidskleur.

Cryotherapie

Bij cryotherapie wordt gebruik gemaakt van vloeibare stikstof die de plekjes geheel pijnloos bevriest. Vervolgens zal er een korstje ontstaan welke na enkele dagen eraf zal vallen. Onder deze korst vandaan komt nieuwe huid tevoorschijn.

Mevrouw met pigmentafwijkingen in haar gezicht

De behandeling

In onze praktijk kunt u voor het behandelen van pigmentafwijkingen kiezen voor een chemische peeling of voor camouflagetherapie.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via telefoon en e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag kunt u ons bereiken via telefoon, e-mail of u kunt het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur.