Curretage

Het doel van de behandeling is het verwijderen van huidonregelmatigheden. Op oudere leeftijd ontstaan er vaak goedaardige huidtumoren. Hoewel dit in de meeste gevallen goedaardige vlekjes en plekjes zijn, kunnen deze als cosmetisch storend ervaren worden. Met name de plekjes die zich voordoen in het gelaat, het decolleté, de hals of op de rug. Curretage is een effectieve behandeling voor het verwijderen van deze goedaardige huidtumoren.

Behandeling

Curretage kan worden gebruikt bij de behandeling van oppervlakkige huidproblemen waarbij een duidelijke grens is tussen de te behandelen plek en de omringende huid. De curette is een snijdend instrument met een circulaire of ovaalvormige snijkant en een handvat. Met de snijrand van de curette wordt er, met een schep beweging aan de rand van de te behandelen plek, het weefsel verwijderd. Hiervoor kan er verdoofd worden met coolspray, maar de behandeling wordt over het algemeen goed verdragen omdat de gezonde huid onaangetast blijft.

Indicaties

Onze huidtherapeuten zijn opgeleid om goedaardige huidtumoren te herkennen en te scheidde van andere huidafwijkingen. Bij twijfel zal de huidtherapeut uw naar de huisarts sturen voor een extra controle. Curretage kan worden uitgevoerd bij:

Dermatosis papulosa nigra (klein bruinzwarte bultjes op de gepigmenteerde huid)

Nabehandeling

Er ontstaat na de behandeling een schaafwondje waarop een pleister wordt aangebracht. U krijgt ook altijd een nabehandelingscremé mee die de wondgenezing stimuleert. Op het wondje zal een korstje ontstaan die met verloop van tijd vanzelf (meestal binnen 1 à 2 weken) zal loslaten. Het is belangrijk om van de korstjes af te blijven en niet te pulken of te krabben, zodat de huid rustig kan herstellen. Na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon waardoor er pigmentvlekken kunnen optreden. Bescherm daarom uw huid gedurende minimaal 4-6 weken goed tegen de zon. Gebruik ter bescherming een product met minstens SPF30. Uw huidtherapeut kan u hier meer informatie over geven.

Vergoeding

Curretage wordt niet vergoed door de verzekeraar.

Witte bloemen

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via telefoon en e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Behandelfrequentie en resultaat

Na één behandeling is het resultaat behaald. Onder het korstje wordt nieuwe huid aangemaakt, na ongeveer 4 à 5 weken is het behandelde gebied volledig genezen zonder littekenvorming. Indien het gaat om een groot gebied met veel plekken, dan kan het zijn dat er meerdere behandelingen worden ingezet.

Vergoeding

Curretage wordt niet vergoed door de verzekeraar.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag kunt u ons bereiken via telefoon, e-mail of u kunt het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur.