5-jarig jubileum

5-jarig jubileum Dermea

Wauw mijn praktijk bestaat alweer 5 jaar. Ik kan het nog altijd niet geloven, het voelt nog altijd als gisteren dat ik begon. Ik had een droom, een eigen praktijk, ooit in de toekomst.

Toen ik ging afstuderen had ik nog geen plan wat ik ging doen. Maar kwam er een nieuw gezondheidscentrum in de Bilt en mijn eigen fysio ging daarheen verhuizen. Hij zei toen joh, misschien moet je een praktijk beginnen en ook in het gezondheidscentrum gaan zitten. Toen is het zaadje geplant, ik ging erover nadenken en het bespreken met mijn familie en vrienden. Vele die zeiden, je bent gek dat doe je toch niet meteen uit je studie?!? Maar die enkele die zeiden wat gaaf moet je doen, dat waren eigenlijk de enige die ik echt hoorde. Mijn beste vriend had al een eigen bedrijf, dus ik wist dat het hard werken was maar na een lang gesprek met hem zei hij “doe het nou maar gewoon, je weet dat je het wilt”. Dat was het moment dat ik dacht: Je hebt ook gewoon gelijk laat die critici maar lekker buiten de deur staan. We gaan ervoor!

Ik werkte op dat moment al in Bunnik en Odijk als doktersassistente en had daar al veel connecties, dus mij leek het logisch daar een praktijk te beginnen. Maar ik had ook al dat aanbod van de Bilt, hmm… nou dan begin ik toch gewoon op 2 locaties? En zo ben ik begonnen met mijn praktijk, in de Bilt en Odijk en op beide locaties had ik 2 dagdelen een praktijkruimte en deed ik ook huisbezoeken. En ik heb geen dag spijt gehad. Ja, het is vaak zwaar, ja ik werk hard en oh ik heb heel wat afgehuild uit frustratie maar wat is het mooi om op mijn eigen poten te staan en wat haal ik veel voldoening uit mijn beroep.

Iets wat mij heel erg tegenviel was de onbekendheid van het beroep. Toen ik mijn praktijk begon, had ik allemaal zorgverleners om mij heen die geen idee hadden wat een huidtherapeut deed. En het was ontzettend hard werken om dit te veranderen. Beetje bij beetje verandert dit en ik vind het onwijs mooi te zien hoeveel mensen me nu al weten te vinden. Tuurlijk is het nog altijd een strijd om ervoor te zorgen dat de zorgverleners weten wat we doen, maar ik vind het echt een kick als het lukt!

Gaandeweg is Dermea gegroeid, en hoe! Op dit moment hebben we 4 locaties, waarvan 2 bijna fulltime en werken we met een team van 3 huidtherapeuten en een secretaresse. Ik ben trots op mijn praktijk en dankbaar dat ik elke dag met dit mooie team mag werken, zonder hun bestaat er geen Dermea! We doen het samen, samen met mijn team maar ook zeker met mijn man Rick, die achter de schermen misschien wel de belangrijkste rol heeft… Al mijn gekke ideeën, paniek, geklaag en enthousiasme opvangen en zorgen dat ik georganiseerd en rationeel weer de deur uitloop! Haha, ik moet er zelf een beetje van gniffelen maar het is echt zo. En vergeet niet onze patiënten, die onze kennis laten groeien, maar ook zeker nuttige feedback geven waardoor wij onze zorg en service kunnen verbeteren.

Maar laten we eerlijk zijn, het afgelopen jaar was net zoals voor zoveel mensen onwijs zwaar en ik heb het gevoel dat het bedrijf 2 jaar terug in de tijd is geslingerd i.p.v. een jaar vooruit. Maar opgeven doen we niet, we gaan ervoor, samen. We zoeken naar mogelijkheden en kijken hoe we het bedrijf nog verder kunnen verbeteren. En ik kijk dan ook vol vertrouwen naar de toekomst!

Ik heb veel om dankbaar voor te zijn en ik kijk erna uit om de komende jaren weer keihard te werken en te genieten van mijn praktijk! En voor nu gaan we genieten en vieren dat Dermea al 5 jaar bestaat. En dit delen we natuurlijk graag met jullie, dus houdt zeker onze social media kanalen in de gaten voor leuke jubileum acties. We zien je graag terug op ons spreekuur!

Liefs, Joëlle

Laat een reactie achter