Oedeem

Oedeem is een ophoping van vocht in het weefsel. Het komt het vaakst voor in de benen en armen. U kunt klachten ervaren als een strak, pijnlijk, moe of zwaar gevoel. Vaak gaat u met deze klachten naar uw huisarts of specialist en die verwijst u door voor oedeemtherapie. Maar wat houdt dat in?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden is het belangrijk te weten welke soort oedeem u heeft. Wanneer u bij Dermea in behandeling komt gaan we samen met u opzoek naar antwoorden en een behandelplan dat bij u past.

Soorten oedeem

Behandeling

Bij de behandeling van oedeem komt veel kijken. Niet alleen de soort oedeem is bepalend voor de behandeling maar ook het soort patiënt. Daarmee bedoelen we: Of een patiënt veel/weinig beweegt, Zelfstandig/afhankelijk van thuiszorg is, hoe therapietrouw een patiënt is en nog een aantal van zulke factoren zijn belangrijk voor een effectief behandelplan. Immers is ieder mens uniek, wat ervoor zorgt dat de behandeling van oedeem maatwerk is. Bij Dermea hebben we veel aandacht voor wat bij een patiënt past en zijn wij creatief in het bedenken van oplossingen voor uw probleem.

Voeten die opzet zijn van vocht (oedeem)

De behandeling

Wanneer u last heeft van oedeem is het verstandig om eerst langs uw huisarts te gaan zodat deze kan beoordelen of er verdere onderzoeken en/of maatregelen nodig zijn voordat u zich laat behandelen door een huidtherapeut.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via telefoon en e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag kunt u ons bereiken via telefoon, e-mail of u kunt het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur.