Microneedling

Microneedling is een therapie die bij veel verschillende indicaties kan worden ingezet, zoals grove poriën, acne-littekens, fijne lijntjes, rimpels, pigmentatie en zonschade. Ben jij benieuwd of microneedling ook geschikt is voor jou? Laat je dan adviseren door één van onze therapeuten.

Behandeling

Bij een microneedling behandeling wordt er gebruik gemaakt van een pen waarop een vibrerend kopje zit bevestigd. In dit kopje zitten kleine naaldjes die minuscule gaatjes in de huid maken. De naaldjes zijn in lengte verstelbaar en variëren van 0,25 mm tot 2 mm afhankelijk van de locatie en indicatie. Door de behandeling wordt de huid geactiveerd om wondgenezing in gang te zetten met als resultaat de aanmaak van groeifactoren collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen ervoor dat de huid strakker, egaler en steviger wordt.

Tijdens de behandeling wordt er gebruikt gemaakt van een zogenaamde tussenvloeistof die past bij uw huid. Deze tussenvloeistof zorgt voor een verbeterde opname van werkzame stoffen in de huid tijdens de behandeling. Door de behandeling zal uw huid rood worden en er kunnen enkele puntbloedingen ontstaan. Dit gaat vanzelf weer weg.

Bij Dermea gebruiken wij uitsluitend de “Dermapen” voor deze behandeling.

Voorbereiding

Ter voorkoming van complicaties raden wij u aan om zowel 4-6 weken voor als na de behandeling niet onder de zonnebank te gaan of uw huid bloot te stellen aan de zon. Door de peelings wordt u huid gevoeliger voor zonlicht. Wanneer de huid niet beschermd wordt tegen de zon kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Daarom adviseren wij dagelijks gebruik te maken van een zonnebrandcrème met een minimale SPF30.

Tijdens de intake wordt er een persoonlijk advies gegeven over de producten die u kunt gebruiken gedurende de periode van behandeling. Deze producten zijn afgestemd op uw indicatie en zorgen voor een optimaal resultaat.

Over het algemeen wordt de behandeling goed verdragen. Toch kan het zijn dat u tijdens de behandeling pijn ondervindt. In dit geval kunt u 30 minuten voor de behandeling 2 paracetamol van 500 gram innemen. In overleg met uw huidtherapeut kan er ook eventueel gebruik worden gemaakt van een verdovende crème.

Nabehandeling

Het behandelde gebied kan na de behandeling trekkerig aanvoelen en rood zijn gedurende 24 tot 48 uur. De huidtherapeut kan eventueel een retinol serum aanbrengen na de behandeling om de afschilfering te bevorderen. Door de afschilfering zal uw huid een frisse uitstraling krijgen. Na de behandeling is de huid, door de miniscule kanaaltjes, beter in staat stoffen op te nemen. Maak daarom gebruik van de geadviseerde producten om het resultaat te verbeteren.

Vergoeding

Wanneer microneedling wordt ingezet voor acne littekens in het gelaat kan de behandeling door het aanvullende pakket (deels) worden vergoed onder acnetherapie. Voor andere indicaties wordt het als een cosmetische behandeling gezien en daarom niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wanneer u wilt weten of u voor vergoeding in aanmerking komt, dient u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Witte bloemen

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via telefoon en e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Verder is het belangrijk de eerst 24-48 uur na de behandeling warmte te vermijden (niet naar de sauna gaan of te heet douchen). Zolang de huid rood is en schilfert dient u niet te scrubben/peelen en niet te pulken aan de huid.
Gedurende de periode van de behandeling en is de huid gevoeliger voor zonlicht. Daarom is het belangrijk om dagelijks gebruik te maken van een zonnebrandcrème met minimaal SPF30. Onze huidtherapeuten kunnen u helpen een goede keuze te maken bij het kiezen van een bij u passend zonproduct.

Mocht u de roodheid, schilfering of misschien wel uw huidklacht willen camoufleren kunnen onze huidtherapeuten u hier advies over geven. In de praktijk werken wij met ‘Lycogel’, dit product zorgt naast camouflage ook gelijk voor zonbescherming en verbeterd het herstel van de huid.

Behandelfrequentie & behandelresultaat

De behandelfrequentie verschilt per indicatie. Microneedling is een huidverbeterende behandeling en daarom geldt hoe meer behandelingen, hoe meer resultaat. Doorgaans zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig voor een zichtbaar resultaat. De behandeling zal iedere 4 weken plaatsvinden. Na ongeveer 2-3 behandelingen zullen de eerste resultaten zichtbaar worden. Gedurende de maanden na de behandeling zal het proces van collageen aanmaak voortduren. Daarom zal het eindresultaat gaandeweg zichtbaar worden tot 6 maanden na de laatste behandeling. Binnen de praktijk adviseren we vaak ook microneedling te combineren met chemische peelings afhankelijk van de indicatie. Wanneer we deze behandelingen afwisselen kunnen we gebruik maken van de sterke punten van beide behandelingen om het resultaat te optimaliseren.

Vergoeding

Wanneer microneedling wordt ingezet voor acne littekens in het gelaat kan de behandeling door het aanvullende pakket (deels) worden vergoed onder acnetherapie. Voor andere indicaties wordt het als een cosmetische behandeling gezien en daarom niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wanneer u wilt weten of u voor vergoeding in aanmerking komt, dient u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag kunt u ons bereiken via telefoon, e-mail of u kunt het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur.