Lasertherapie

Elk mens heeft in mindere of meerdere mate haargroei. Hoeveel haargroei iemand heeft is per individu verschillend. Het wordt met name genetisch bepaald maar ook hormonen hebben hier een grote invloed op. Haargroei is niet altijd gewenst; het kan als storend worden ervaren of klachten veroorzaken zoals ingegroeide haren en ontstekingen. In dit geval wilt u graag van uw haren af.

Bij Dermea kunnen we u op een professionele manier helpen met uw ongewenste haargroei. Onze huidtherapeuten zijn specialisten op het gebied van lasertherapie. Met behulp van een laser kunnen we haren permanent verwijderen. Een vereiste voor een effectieve behandeling is dat haren gepigmenteerd moeten zijn. Witte, grijze, rossige en blonde haren kunnen met de laser minder effectief behandeld worden. Deze behandelen we met elektrische epilatie.

Laserbehandeling

Bij een laserbehandeling wordt de huid een fractie van een seconde blootgesteld aan een lichtbundel met een specifieke golflengte. Het pigment in de haren absorbeert het licht en zet het om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat de voedingsbodem van de haar vernietigd wordt waardoor er geen nieuwe haar meer kan groeien.

Zon(nebank) en laserbehandelingen

Het laserlicht wordt geabsorbeerd door pigment. Dit betekent dat wanneer u gekleurd bent door de zon of eventuele zonnebank uw huid pigment bevat. Daardoor kan het pigment in de huid reageren op de laser met als gevolg dat er pigmentvlekken kunnen ontstaan. Wij vragen u dan ook minimaal 4 weken voor de behandeling en tot 6 weken na de behandeling uit de zon te blijven en niet meer onder de zonnebank te gaan. Indien u behandeld wordt in het gelaat, adviseren wij u dagelijks zonnebrandcrème met een minimale SPF 30 te smeren. Dit advies geldt ook voor overige lichaamsdelen die in aanraking komen met zonlicht.

Voorbehandeling

Vanaf 6 weken voor de behandeling en tijdens het behandeltraject vragen wij u de haren in het te behandelen gebied niet met epileren, harsen of de touwtjesmethode te verwijderen. Dit kan ervoor zorgen dat tijdens de behandeling het haarzakje leeg is. Hierdoor kan de laser niet reageren op het pigment in de haar en zal de behandeling niet effectief zijn. Knippen of scheren mag wel.

Daarnaast is het belangrijk om ons op de hoogte te houden over uw gezondheid en medicijn gebruik. Bepaalde aandoeningen en medicatie kunnen reageren met het laserlicht waardoor er complicaties kunnen ontstaan. Wij zullen hier tijdens de intake en elke behandeling naar vragen, maar waakt u ook zelf over het verstrekken van de juiste informatie.

De laserbehandeling

Laserontharing vindt één keer in de 6 weken plaats. Wanneer u voor behandeling komt is het zaak dat de haartjes lang genoeg zijn om te kunnen bepalen welke instellingen we moeten gebruiken voor een effectieve behandeling. Hierna scheren we de haartjes af, zodat de warmte naar de haarwortel gaat waardoor de voedingsbodem vernietigd kan worden. De laserbehandeling is niet geheel pijnloos. Het is vergelijkbaar met het schieten van een elastiekje tegen uw huid. Het wordt over het algemeen goed verdragen.

Nabehandeling

Na de behandeling kan de huid wat roodheid en zwelling vertonen. Dit is een gewenste reactie en zal binnen 24-48 uur afnemen. Omdat na de behandeling de huid kwetsbaarder is dan normaal adviseren wij u de eerste 72 uur niet in een sauna, warm bad of jacuzzi te gaan of sportactiviteiten te ondernemen. Kort douchen mag wel. Verder raden wij u af crème te smeren (tenzij aangeraden door uw huidtherapeut). Zoals hierboven vermeldt is het erg belangrijk u goed te beschermen tegen de zon! Neem bij twijfel gerust contact op met één van onze huidtherapeuten.

Aantal behandelingen en resultaat

Gemiddeld zijn er zo’n 6-8 behandelingen nodig voor een goed resultaat. Echter, de effectiviteit van de behandeling is persoons afhankelijk. Dit heeft te maken met de groeicyclus van de haar. Na iedere behandeling zult u merken dat de huid gladder aanvoelt. Er komen steeds minder en dunnere haren terug. Uiteindelijk is 80-90% van de haren permanent verwijderd. De overige haren zullen dun en zacht aanvoelen. Het kan wel zo zijn dat er na verloop van tijd nieuwe haarzakjes gemaakt worden en ook kunnen donshaartjes veranderen in dikkere en stuggere haren. Dit is niet gerelatieerd aan de laserbehandeling, maar heeft te maken met hormonen en/of medicatie.

Vergoeding

Wanneer een chemische peeling wordt ingezet voor acne of acne littekens in het gelaat kan de behandeling door het aanvullende pakket (deels) worden vergoed onder acnetherapie. Voor andere indicaties wordt het als een cosmetische behandeling gezien en daarom niet vergoed door de zorgverzekeraar. Indien u wilt weten of u voor vergoeding in aanmerking komt dient u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Witte bloemen

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via telefoon en e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag kunt u ons bereiken via telefoon, e-mail of u kunt het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur.