dame met mondkapje met maskne

Maskne

Sinds het coronavirus is uitgebroken staat ons leven op z’n kop. Om het coronavirus te bestrijden dragen we mondmaskers, wassen en desinfecteren we vaak onze handen. Deze factoren zijn van invloed op onze huid. Door het regelmatig wassen en desinfecteren van de handen is de kans groot dat de huid uitdroogt. We hebben hierover eerder een blog geschreven.

Ook het dragen van mondmaskers is van invloed op onze huid. Er kan acne ontstaan, beter bekend als maskne. Deze vorm van acne ontstaat als gevolg van lokale wrijving en druk, in medische termen acne mechanica genoemd. De huid barrière raakt aangetast, vocht wordt onttrokken uit de huid en oliën en bacteriën worden als het ware vastgehouden door het mondmasker. Door het ademhalen ontstaat er een vochtig milieu waar bacteriën lekker hun gang kunnen gaan. Het gevolg hiervan is irritatie, roodhuid, puistjes en mee-eters.

Maar wat kun je doen om dit te voorkomen of te verbeteren.

Tips om maskne te bestrijden!

  • Maak je gebruik van een wasbaar mondmasker, zorg dan dat je een reserve hebt zodat je het mondmasker dagelijks kan wassen.
  • Een zijde mondmasker is huidvriendelijker en kan gedragen worden onder een medisch mondmasker.
  • Was het mondmasker met parfumvrij wasmiddel.
  • Beperk het gebruik van make-up. Dit sluit de huid namelijk nog meer af. Ben je op zoek naar camouflageproduct wat goed is voor je huid, kijk dan eens naar de producten van Lycogel.
  • Maak gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten die passen bij een acne gevoelige huid.
  • Reinig je huid 2 maal daags. Dit is eigenlijk standaard een gouden regel maar juist nu nog belangrijker.
  • Gebruik een moisturizer om de huid barrière te herstellen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie of advies of maat? Neem dan contact op met een van onze huidtherapeuten.

Laat een reactie achter