Handen wassen

Verzorging van je droge, ruwe handen na het veelvuldig wassen tegen het Coronavirus

We weten allemaal wat ons te doen staat, het is belangrijk dat je je handen goed en lang genoeg wast om ziekten, zoals de nieuwe coronavirus COVID-19, te bestrijden. Maar wat gebeurt er met je handen als je ze zoveel wast en desinfectiemiddelen gebruikt? De kans dat de huid van je handen heel droog en gebarsten raakt is groot.  

Zeep en desinfectiemiddelen
Op je huid zit een vetlaagje die je beschermt tegen schadelijke stoffen. Wanneer je je handen met zeep wast, wordt gedeeltelijk het beschermlaagje en de bacteriën op je handen verwijderd. 

Het is altijd goed om het wassen van je handen af te wisselen met het gebruik van een desinfectiemiddel. Het nadeel van het frequent gebruiken van dit middel is dat de huid geïrriteerd raakt. Te weten dat de huid niet bestand is tegen het regelmatig gebruik van deze middelen. 

Gevoeliger voor invloeden van buitenaf 
De huid droogt erg uit waardoor het natuurlijke beschermingsmechanisme zwakker wordt. Doordat het beschermlaagje van de huid er af is, wordt de huid vatbaarder voor schadelijke stoffen en bacteriën van buitenaf. Dit betekent dat de huid kwetsbaarder en gevoeliger is voor infecties, waaronder het coronavirus. 

Huid hydrateren
Dus wat kun je doen zodat je handen niet zo uitdrogen? Na het wassen van je handen is het een goed idee om ze in te smeren met een handcrème. Daarbij komt dat je je handen niet te veel moet af drogen, laat ze zelfs een beetje vochtig na het wassen of dep je handen voorzichtig droog.

Handcrème
De meeste crèmes zijn gebaseerd op water, dit betekent dat ze de huid meer kunnen uitdrogen. Crèmes die dikker aanvoelen en gelabeld worden als handcrèmes zijn normaliter gebaseerd op olie en dus effectiever. 

Tijdens het kiezen van een handcrème is het verstandig om lekker geurende crèmes aan de kant te zetten, vooral als je een gevoelige huid hebt. Parfum droogt je huid namelijk uit en houd je droge handen alleen maar in stand. Vandaar dat je het beste kan kiezen voor een geurloze crème.

Product advies
Cicaplast van La Roche Posay biedt een uitstekende oplossing voor droge en ruwe handen! Onze huidtherapeuten bij Dermea gebruiken deze crème vaak aangezien we na elke cliënt onze handen goed wassen en/of desinfecteren. Onze huid raakt vaak uitgedroogd maar dit wordt al snel verholpen door deze fijne handcrème. 

De handcrème bevat vele stoffen die de vocht in de huid behouden. Hierbij valt te denken aan stoffen als: niacinamide (4%) en glycerine (30%) en dimethicone.

De crème kan zo vaak aangebracht worden als nodig en is niet plakkerig of vet. Na het aanbrengen kan je gelijk weer verder met waarmee je bezig was!

Cicaplast handcrème

Wil je nou meer informatie of advies of maat? Neem vooral contact op met een van onze huidtherapeuten, we zijn gewoon bereikbaar voor telefonische en videoconsulten via T:0624849673 of @:info@dermea.nl. Kijk ook bij contact voor meer informatie of ons contactformulier.

Laat een reactie achter