Dieptereiniging

Omdat acne littekens kan veroorzaken is het zaak niet te lang te wachten met behandelen. Naast zelfmanagement bestaat een belangrijk onderdeel van de behandeling van acne uit dieptereiniging. Bij een dieptereiniging worden op een efficiënte en hygienische manier alle mee-eters en puistjes verwijderd zonder de omliggende huid te beschadigen.

Tijdens een dieptereiniging wordt de huid schoongemaakt.

We beginnen de behandeling met het verwijderen van het vuil dat op de huid zit met behulp van een reinigingsgel. Vervolgens gebruiken we een product dat ervoor zorgt dat dode huidschilfers verwijderd worden en poriën meer gaan openstaan. Hierdoor kunnen mee-eters gemakkelijker verwijderd worden. Daarna zal de huidtherapeut door middel van manuele technieken en een klein naaldje de mee-eters verwijderen en de puistjes legen.

Als nabehandeling brengen we een crème met een SPF op de huid aan die de huid voedt, zorgt voor een snellere genezing en beschermd tegen de zon. Eventueel kunnen onze huidtherapeuten de huid camoufleren met onze speciale camouflage producten. Deze producten zijn zeer geschikt voor de acne huid.

Met deze behandeling zorgen we ervoor dat de kans op nieuwe ontstekingen (en daarmee puistjes) kleiner wordt. Tijdens de beginperiode van de behandeling voeren we dieptereiniging ieder 1-2 weken uit. Dit wordt geleidelijk af gebouwd naar de onderhoudsfase. Vaak combineren we dieptereiniging met chemsiche peelings voor een optimaal resultaat.

Vergoeding

Acnetherapie kan worden vergoed vanuit het aanvullend zorgverzekeringspakket. Als u wilt weten of u voor vergoeding in aanmerking komt dient u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Vergoeding

Wanneer een chemische peeling wordt ingezet voor acne of acne littekens in het gelaat kan de behandeling door het aanvullende pakket (deels) worden vergoed onder acnetherapie. Voor andere indicaties wordt het als een cosmetische behandeling gezien en daarom niet vergoed door de zorgverzekeraar. Indien u wilt weten of u voor vergoeding in aanmerking komt dient u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Witte bloemen

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via telefoon en e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Behandeling dieptereininging bij patiënt
© 2019 - Dermea Fotografie
Behandeling dieptereiniging bij patiënt
Behandeling dieptereiniging bij patiënt
Behandeling dieptereininging bij patiënt

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag kunt u ons bereiken via telefoon, e-mail of u kunt het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur.