Intro nieuwsbrief zorgverleners

Foto JoëlleWelkom in onze eerste nieuwsbrief! De afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt om deze te kunnen verwezelijken. Eerst maar eens iets over mij vertellen: Ik ben Joëlle Hoen, eigenaar van de praktijk Dermea voor huidtherapie. Momenteel woon ik in Driebergen-Rijsenburg met mijn man en begin September verwachten wij ons eerste kindje. In 2016 ben ik Dermea gestart op de locaties de Bilt en Odijk. Twee jaar later kwam daar Wijk bij Duurstede bij en binnen enkele weken zullen we van start gaan op onze gloednieuwe locatie in Bunnik. Verder werk ik met een heel leuk en gezellig team. Zij zullen zich zeker gaan voorstellen in de komende nieuwsbrieven.

Binnen de praktijk behandelen we medische, cosmedisch en soms ook cosmetische huidklachten. Het werk is heel variërend en uitdagend. Dat maakt ons vak zo leuk! De grootste uitdaging binnen ons vakgebied is bekendheid; want wat doet een huidtherapeut nou?
Vandaar deze mooie nieuwsbrief. Naast dat we bekendheid bij zorgverleners willen vergroten, willen we natuurlijk ook de cliënten bereiken. Want mensen weten vaak niet dat ze hun lelijke plekje, pigmentvlek en andere huidklachten gewoon kunnen laten behandelen bij onze praktijk. En dat terwijl het vaak simpel is op te lossen met een korte behandeling. Daarom komt tegelijkertijd met onze nieuwsbrief een blog uit over hetzelfde onderwerp, speciaal gericht op de cliënt. Het begin is er!

Indien jullie mogelijkheden zien om samen te werken, tips hebben voor het verbeteren van onze nieuwsbrief of andere vragen hebben? Ik hoor het graag en bereikbaar op 06 2484 96 73 of stuur een mailtje naar joelle@dermea.nl.

Corona en de praktijk

Titel blog

Ook wij hebben te maken met de coronacrisis. Op dit moment mogen wij als huidtherapeut gaan opschalen, dat houdt in alleen de patiënten zien voor wie er medische noodzaak is. Daarnaast mogen we videoconsulten houden met de patiënten. Praktisch betekent dit dat we alleen patïenten met wonden en bij klachten oedeem behandelen en dat we weer therapeutisch elastische kousen “normaal” aanmeten. Videoconsult is voor ons niet haalbaar aangezien we toch vaak de huid willen zien en voelen. Vanaf juni gaan we kijken of ook andere zorg binnen de praktijk kan worden opgeschaald, maar voor nu willen we het rustig aanpakken omdat wij met een zeer grote risicogroep van corona werken.

Wij maken ons zorgen dat veel “ouderen” het bezoek aan de dokter voor die dikke benen of dat wondje te lang uitstellen waardoor er ernstigere problemen ontwikkelen. We willen dan ook iedereen vragen om deze mensen te motiveren contact op te nemen met ons of de huisarts.

Directe toegankelijkheid en verwijzen naar de huidtherapeut

De huidtherapeut is direct toegankelijk en patiënten mogen in principe direct naar ons toekomen voor intake, diagnostiek en behandeling. Echter is het zo dat wanneer het medische zaken betreft de verzekering toch een verwijzing van de huisarts of specialist wilt zien voordat zij de behandelingen vergoeden. Vandaar dat wij meestal vragen een verwijzing uit te schrijven. Hiervoor hebben wij onze eigen verwijsformulieren opgesteld wanneer het oedeemtherapie, therapeutische elastische kousen of wondzorg betreft, omdat de verzekering veel eisen stelt aan de verwijzing. Wij zorgen ervoor dat de verwijzers deze brieven in de praktijk te hebben liggen. Zijn de verwijzingen bijna op? Dan kun je contact opnemen en vullen we de voorraad aan.

Naast papieren verwijzingen zijn wij ook te vinden op zorgdomein onder “Dermea Odijk”. Voor alle andere indicaties kan er ook via dit kanaal verwezen worden. Wanneer wij de verwijzing ontvangen zullen wij de patiënt ook meteen bellen om een intake in te plannen. Hiervoor hebben wij onze eigen verwijsformulieren opgesteld wanneer het oedeemtherapie, therapeutische elastische kousen of wondzorg betreft, omdat de verzekering veel eisen stelt aan de verwijzing. Wij zorgen ervoor dat de verwijzers deze brieven in de praktijk te hebben liggen. Zijn de verwijzingen bijna op? Dan kun je contact opnemen en vullen we de voorraad aan.

Naast papieren verwijzingen zijn wij ook te vinden op zorgdomein onder “Dermea Odijk”. Voor alle andere indicaties kan er ook via dit kanaal verwezen worden. Wanneer wij de verwijzing ontvangen zullen wij de patiënt ook meteen bellen om een intake in te plannen.

Tot slot

In de volgende nieuwsbrief gaat Lotte ons meer vertellen over acne. So stay tuned!