Hulpmiddelen

Wanneer u de therapeutisch elastische kousen niet zelfstandig aan- en/of uit krijgt, wordt er bekeken of het u met een hulpmiddel wel lukt. Er zijn ontzettend veel hulpmiddelen op de markt, bij Dermea kunnen we bijna al deze hulpmiddelen bestellen. Vaak werken we samen met de ergotherapeut, zij komen bij u aan huis bekijken welk hulpmiddel het beste bij u past. Daarnaast zullen zij ook met u oefenen in het gebruik van dit hulpmiddel zodat u volledig zelfstandig de therapeutische elastische kousen kunt aan- en uittrekken.

Vergoeding

Vergoeding is per verzekeraar anders geregeld. Vaak worden de kleinere hulpmiddelen (als een easy-slide en handschoenen) niet vergoedt, maar de grotere wel, indien er aan enkele voorwaarden voldaan wordt. Uw huidtherapeut kunt u vertellen of uw hulpmiddel voor vergoeding in aanmerking komt.

Soorten

Er kunnen verschillende klachten zijn waardoor u de kousen niet zelfstandig aan- en/of uit kan trekken. Te weinig kracht in de handen, pijn in de rug en niet goed bij de tenen komen is nog maar een greep van deze klachten. Vaak focussen hulpmiddelen op één bepaalde klacht, dus niet elk hulpmiddel is geschikt voor u. Samen met de huidtherapeut gaat u proberen welk hulpmiddel het beste bij u past, want wat werkt voor de één werkt voor de ander misschien niet.

Onderstaande een lijst van de leverbare hulpmiddelen bij Dermea:

  • Medi slide
  • Textielhandschoenen
  • Medi 2 in 1
  • Easy-slide magnide
  • Medi butler
  • Doff and Donner
  • Medi butler off
  • Handyleg
  • Dress buddy

Vergoeding

Vergoeding is per verzekeraar anders geregeld. Vaak worden de kleinere hulpmiddelen (als een easy-slide en handschoenen) niet vergoedt, maar de grotere wel, indien er aan enkele voorwaarden voldaan wordt. Uw huidtherapeut kan u vertellen of uw hulpmiddel voor vergoeding in aanmerking komt.

Witte bloemen

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via telefoon en e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aantrekken zonder hulpmiddel

Aantrekken met hulpmiddel

Aan- en uittrekken zonder hulpmiddel

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag kunt u ons bereiken via telefoon, e-mail of u kunt het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur.