Aan- en uittrekken therapeutische elastische kousen

Het aan- en uittrekken van uw steunkousen kan nog een heel gedoe zijn. De huidtherapeut heeft waarschijnlijk samen met u bekeken hoe de kousen aan moeten en of u eventueel een hulpmiddel nodig heeft. Maar vaak is één keer niet genoeg. Daarom hebben wij hieronder nogmaals op een rijtje gezet hoe het aan- en uittrekken moet met behulp van schriftelijke uitleg en video’s.

Aantrekken

Wij adviseren u de kousen altijd aan te trekken wanneer u uit bed komt, de benen zijn dan nog het slankste en het gaat dan het gemakkelijkste. Zorg daarnaast voor droge benen. Een kous aantrekken na het douche is lastigere vanwege de vochtige huid.

  • Draai de kous binnenste buiten tot aan de hiel (die is duidelijk zichtbaar). Dit doet u door uw hand vanaf het boord in de kous te steken en de hak vast te pakken tussen uw duim en wijsvinger. Trek de kous binnenste buiten tot aan uw hand. Het voetgedeelte bevindt zich nu binnen in de kous;
  • Indien nodig schuift u nu het zijden voetje of glijzak over uw voet;
  • Trek de opening van de kous met beiden handen uit elkaar en schuif het over uw voet, tot aan de wreef (zorg ervoor dat de hak van de kous aan de onderkant zit);
  • Trek de boord over de hiel totdat deze niet verder kan (zonder hard te trekken). Vouw hem terug, zodat u altijd aan een dubbelgevouwen kous trekt (anders kunt u de kous beschadigen). Breng de kous stukje voor stukje op zijn plek totdat u boven bent;
  • Verdeel de kous gelijkmatig met twee handen over uw been. Wij raden u aan hierbij aantrekhandschoenen te gebruiken voor meer grip. Zorg ervoor dat uw kous geen plooien of rimpels heeft, dit kan gaan irriteren.

Uittrekken

Wij adviseren u uw kousen uit te trekken voordat u naar bed gaat of wanneer u ’s avonds lekker op de bank ligt met uw benen hoog (boven heuphoogte).

  • Indien nodig plaatst u het zijden voetje of glijzak over uw kous;
  • Trek de boord van de kous zover mogelijk naar beneden (zonder hard te trekken);
  • Plaats uw duimen tussen de kous aan weerszijde van de achillespees en schuif hem over uw hiel tot hij van uw voet af is.

Vergoeding

Wanneer een chemische peeling wordt ingezet voor acne of acne littekens in het gelaat kan de behandeling door het aanvullende pakket (deels) worden vergoed onder acnetherapie. Voor andere indicaties wordt het als een cosmetische behandeling gezien en daarom niet vergoed door de zorgverzekeraar. Indien u wilt weten of u voor vergoeding in aanmerking komt dient u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Witte bloemen

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via telefoon en e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aantrekken zonder hulpmiddel

Aantrekken met hulpmiddel

Aan- en uittrekken zonder hulpmiddel

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag kunt u ons bereiken via telefoon, e-mail of u kunt het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur.