Elektrische epilatie

Vrouwen kunnen van nature een lichte mate van overbeharing hebben, dit kan toenemen na de overgang. Hoewel dit (in veel gevallen) normaal is, voelt het niet prettig en wordt het als vervelend ervaren. Elektrische epilatie is een effectieve behandeling om deze ongewenste haargroei te verwijderen. Met name bij kleine gebieden of bij de witte, grijze, rossige en blonde haren die met de laser niet behandeld kunnen worden.

Behandeling

Bij elektrisch ontharen wordt via een heel dun naaldje stroom naar de haarwortel (de voedingsbodem van de haar) gestuurd. Dit creëert warmte en zorgt ervoor dat het haarzakje steeds dunner en zwakker wordt, totdat hij uiteindelijk niet meer terugkomt. Wanneer het haarzakje vernietigd is krijgt de haar geen voeding meer en kan dus niet meer groeien.

Voorbereiding

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat de haren zichtbaar zijn tijdens de behandeling. Wij vragen u dan ook minimaal 5 dagen voor de behandeling niet meer te scheren of te knippen. Daarnaast is het belangrijk om gedurende de behandelperiode u niet te laten epileren of harsen.

Indien u (te) lange haren als storend ervaart, kunt u de ze bijknippen met een schaar. Tijdens de behandelperiode is de huid gevoeliger dan normaal en raden wij u aan dagelijks de huid te beschermen met een zonnebrandcrème, zo min mogelijk in de zon en niet onder de zonnebank te gaan.

Het kan zijn dat u de behandeling erg pijnlijk vindt, in dit geval kunt u op recept een verdovende crème vragen bij uw huisarts. Voor gebruik graag overleg met uw huidtherapeut.

Nabehandeling

Het behandeld gebied kan na de behandeling wat branderig aanvoelen, rood en lichtgezwollen zijn gedurende 24-48 uur. De huidtherapeut brengt een verkoelende aloë vera gel aan op het behandeld gebied en meestal zijn de ergste klachten binnen het eerste uur al weggetrokken. Verder is het belangrijk de eerst 48-72 uur na de behandeling warmte te vermijden (niet naar de sauna of te heet douche), niet te scrubben/peelen en niet te pulken aan de huid.

Behandelfrequentie & Resultaat

De behandelfrequentie is afhankelijk van de hoeveelheid en de groeisnelheid van de haar. In veel gevallen behandelen we in het begin van de behandelperiode wekelijks. Naar mate de behandeling vordert, groeien de haren minder snel terug en worden ze steeds dunner. De behandelfrequentie zal dan ook afnemen (kan variëren tussen de 1-6 weken). De behandelperiode kan variëren van 6 maanden tot 2 jaar, dit is voor iedereen individueel. Elektrische epilatie is een behandeling waarbij haarzakjes definitief vernietigd worden, het kan wel zo zijn dat omliggende (dunne) haren kunnen veranderen in dikkere en stuggere haren. Hiervoor is ook altijd een onderhoudsbehandeling nodig (vaak één maal per 3 maanden).

Vergoeding

Elektrische epilatie wordt vergoed vanuit het aanvullend zorgverzekeringspakket. Als u wilt weten of u voor vergoeding in aanmerking komt, dient u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar, omdat dit voor iedereen anders is.

Vergoeding

Elektrische epilatie wordt vergoed vanuit het aanvullend zorgverzekeringspakket. Als u wilt weten of u voor vergoeding in aanmerking komt, dient u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar, omdat dit voor iedereen anders is.

Witte bloemen

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via telefoon en e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag kunt u ons bereiken via telefoon, e-mail of u kunt het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur.