Klittenbandcompressiesysteem

Het klittenbandsysteem is een alternatief voor therapeutisch elastische kousen of zwachtels. Dit korte-rek compressieverband sluit met behulp van klittenband. Hierdoor is het gemakkelijk aan te brengen door u of uw (mantel)zorgverlener. Nog een bijkomend voordeel van het klittenbandsysteem is dat het een verstelbaar systeem is, waardoor het gemakkelijk kan worden bijgesteld indien het been / de arm slinkt.

Klittenbandsysteem kunnen worden ingezet wanneer:

  1. Therapeutisch elastische kousen niet verdragen worden;
  2. Er sprake is van langdurige zwachtel- en/of wondzorg;
  3. Zwachtels niet goed blijven zitten;
  4. Oedeem sterk fluctueert;
  5. Er sprake is van een aandoening waarbij een hoog compressieniveau niet/slecht verdragen wordt;
  6. Immobiliteit.

Een van de pluspunten van het gebruik van de Circaid® is dat u precies weet hoeveel druk u geeft door het Built-In-Pressure systeem. Door dit ingebouwde systeem kunt u ten alle tijden checken hoeveel druk u geeft.

Gezwachteld been

Bij Dermea maken wij gebruik van de Circaid® en de Ready Wrap®.

 

Vergoeding

Wanneer een chemische peeling wordt ingezet voor acne of acne littekens in het gelaat kan de behandeling door het aanvullende pakket (deels) worden vergoed onder acnetherapie. Voor andere indicaties wordt het als een cosmetische behandeling gezien en daarom niet vergoed door de zorgverzekeraar. Indien u wilt weten of u voor vergoeding in aanmerking komt dient u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Witte bloemen

Tarieven

Bekijk hier onze tarieven.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via telefoon en e-mail. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag kunt u ons bereiken via telefoon, e-mail of u kunt het contactformulier invullen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 18.00 uur.